diumenge, 1 de setembre del 2013

La vigília de la Diada, mirarem aquesta terra!

En el centenari del naixement de Salvador Espriu, el festival d'espectacles de petit format Cua d'Estiu no podia quedar al marge de l'efemèride. El poeta que va convertir Arenys de Mar en la mítica Sinera va marcar a foc tota una generació que respirava en els seus poemes i en el seu teatre l'ansiada llibertat que Franco va esborrar de la pell de brau. La veu d'Espriu era una petita llum que il·luminava la fosca nit de la dictadura mentre els poders fàctics catalans “sense parar llepaven l'aspra mà que els ha fermat des de tant temps al fang”.
Teatre de Butxaca portarà a Cal Ros de Fondarella aquesta poesia capaç d'arribar a l'ànima i no només commoure-la, sinó remoure-la i fer-li sentir que encara hi ha molta feina a fer. 'He mirat aquesta terra' és l'espectacle amb poemes de Salvador Espriu que es podrà veure el 10 de setembre a les 10 del vespre. Una data gens casual, la vigília d'una Diada que es preveu històrica. Una manera diferent d'escalfar motors per fer via i arribar a Ítaca.

Aquí en teniu un tastet:


I com sempre passa a la Cua d'Estiu, l'escenari és l'altre gran reclam del programa. En aquesta ocasió, l'actuació es farà a Cal Ros, a la Rambla de la Font. Una magnífica casa pairal amb un jardí que ens té captivats. Us podríem descriure l'energia que sentim sota l'arcada que aixopluga els artistes, la força que transmeten les pedres centenàries... però potser millor que ho vegeu vosaltres mateixos. Nos us ho podeu perdre, vosaltres també heu de mirar aquesta terra i, sobretot, aquest espectacle!.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada