Cua d'Estiu

El festival Cua d’Estiu és una proposta artística que aposta per vincular cultura i patrimoni. Els promotors de l’iniciativa, Teatre de Butxaca i la productora musical La Gata Roja, decidiren crear l’associació Cua d’Estiu Accions Culturals per dotar de marca al festival que any rere any s’ha consolidat a la Plana de Lleida. A més, han trobat amb l’Ajuntament de Fondarella el suport per portar a terme el festival durant el mes de setembre. Amb el suport de la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerderncs. El festival Cua d’Estiu ompli Fondarella d’una variada oferta d’actuacions d’alta qualitat durant els caps de setmana del mes de setembre.
Rats de la Cia. Campi Qui Pugui (2015)
Des del 2012, primera edició del festival d’espectacles de petit format, el festival ha anat incorporant diferents espais i cases patrimonials de Fondarella: Cal Reñé, Cal Ros, Cal Combelles, la Rectoria Vella, la Capella de Sant Sebastià i la Plaça de l’Ajuntament han albergat les més de quaranta actuacions que s’han portat a terme des de teatre, música, dança, circ, màgia... A més d’oferir altres activitats com el Cuejades que es va fer a la primera edició a diferents ubicacions de la comarca del Pla d’Urgell, la Terresa de la Cua amb DJ que es va oferir en finalitzar les actuacions de les edicions de 2014 i 2015, una exposició fotogràfica del festival que es va realitzar l’edició de 2016 a la Capella de Sant Sebastià. També, dintre del festival i durant les edicions de 2016 i 2017 es van organitzar Els matins de la Cua, actuacions musicals al migdia del diumenge oferint una degustació de productes de proximitat i d’empreses del territori.
Oriol Ginestà (2017)
 Des del festival Cua d’Estiu sempre hem apostat majoritariament pels artistes de casa: Cametes Teatre, Roger Mas, Renaldo & Clara, Lacetània Teatre, Krregades de Romanços, Morena, El Sidral, Campi Qui Pugui, Carolina Blàvia, Trapetelando, El Quartet de la Barítona, Vermut Teatre, L’Home Llop & The Astramats, David Pradas, Teatre de Butxaca, Be1Beat, Sons de Sobretaula, Walking Roots, Oriol Ginestà, Crisi Perpètua, Efímer... i artistes i companyies convidades com Pep Gimeno “El Botifarra” (País Valencià), Asdorus Teatre (Molins de Rei) o Mercè Aránega (Barcelona).

Moltes desgràcies desprès de Lacetània Teatre (2016)