dilluns, 3 de setembre del 2018

[Divendres 7/09/2018] Els darrers dies de la Catalunya Republicana - Antoni Rovira i Virgila

Comença el #Cuadestiu18 amb "Els darrers dies de la Catalunya Republicana - Antoni Rovira i Virgili-" un obra de la companyia Terra Teatre d'Igualada. 

 
Aquesta obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: La pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.

L’espectacle és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili  i un violoncel·lista que s’expressa amb  el seu instrument. El text està basat en l’obra de l’escriptor Rovira i Virgili «Els Darrers Dies de la Catalunya Republicana».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada