dilluns, 5 d’octubre de 2015

El festival Cua d’estiu de Fondarella es consolida com l’aparador d’espectacles de petit format de les terres de Lleida en la seva IV edició

‘Improvisacions al Porxo’ del Col·lectiu Free’t i ‘Tradipatxanga’ del grup Morena, premi del públic del festival, han tancat les actuacions aquest cap de setmana a Fondarella 
Col·lectiu Free't en la seva actuació a Cal Viuda el passat divendres.
Un “èxit rotund” amb aquestes paraules qualifica l’organització del festival Cua d’Estiu d’espectacles de petit format la IV edició, que va finalitzar aquest cap de setmana a Fondarella amb les actuacions del Col·lectiu Free’t i el grup Morena, que ha estat obtingut el premi del públic per votació popular. Amb un promig de 150 persones per espectacle, s’ha assolit un volum de públic d’unes 2.000 persones. El festival, que ha reunit deu actuacions en quatre espais íntims de la localitat de Fondarella, a banda d’exposicions i activitats paral·leles ha presentat enguany teatre, música, circ i noves tendències artístiques de companyies del territori. 
El grup Morena en la seva actuació a Cal Ros.
“Aquesta és la marca de la Cua d’Estiu, expliquen els organitzadors. Un festival que serveixi de plataforma per promocionar les companyies de les Terres de Lleida que estan triomfant a l’estranger i aquí de vegades tot just coneixem. Volem mostrar noves tendències, moviments avantguardistes made in Lleida”. 

L’organització agraeix a l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida el seu suport per fer possible que Fondarella sigui un aparador del talent artístic lleidatà, on “cada vegada hi ha més públic provinent d’arreu de les terres de Lleida”.

L’organització ja té clar que l’any que vé la Cua creixerà amb una oferta lúdica per als diumenges al matí, será el “Vermut de la Cua” que inclourà actuacions i performances d’artistes i companyies del territori. 

QUATRE ANYS DE VIDA DEL FESTIVAL DE REFERÈNCIA DEL PLA D’URGELL 

El cicle Cua d’Estiu es va estrenar el setembre de 2012 a Fondarella. L’objectiu de Cua d’Estiu és dotar d’una iniciativa cultural que vinculi cultura i patrimoni i que contribueixi a dinamitzar el Pla d’Urgell. 

Promouen el Festival Cua d’Estiu la companyia Teatre de Butxaca i la productora musical La Gata Roja, amb el suport de l’Ajuntament de Fondarella i la Diputació de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada