dissabte, 5 de setembre de 2015

Fondarella ha inaugurat avui la IV edició de la Cua d’Estiu amb l’espectacle de carrer ‘Rats’, de la companyia Campi qui Pugui

DEU ACTUACIONS EN QUATRE ESPAIS ÍNTIMS DE LA LOCALITAT DONEN FORMA A LA IV EDICIÓ QUE S’HA INAUGURAT AVUI I QUE INCLOU TEATRE, MÚSICA, CIRC I NOVES TENDÈNCIES ARTÍSTIQUES DE COMPANYIES DEL TERRITORI L’espectacle “Rats”, guardonat amb el Premi Drac d’Or dels espectadors de la Fira de Titelles de Lleida 2015, de la companyia Campi qui Pugui, ha inaugurat avui la IV edició del festival d’espectacles de petit Format “Cua d’estiu” de Fondarella, coincidint amb la festa major d’aquesta localitat del Pla d’Urgell. La Cua d’Estiu que aquest any s’allargarà fins el 3 d’octubre, prosseguirà amb actuacions els dies 10, 12, 18, 19, 25 de setembre i 2 i 3 d’octubre. 

La Cua d’Estiu 2015 presenta 10 espectacles repartits en 9 dies i obre dos nous escenaris d’actuacions: la Capella de Sant Sebastià i la Rectoria Vella (espai d’on ha sortit el cercavila d’avui), que s’afegeixen al Pati de Cal Ros i el Jardí de Cal Viuda, i manté l’originalitat que el caracteritza: actuacions en espais íntims que posin en valor cultura i patrimoni. 

La companyia Campi qui Pugui de Castellserà, que arriba gira per Alemanya i França i que van presentar aquest mateix espectacle a Austràlia, s’atura a Fondarella abans de presentar el seu nou espectacle a la Fira del Teatre de Tàrrega: "Manneken's Piss", el proper cap de setmana. DIFERENTS DISCIPLINES I COMPANYIES DEL TERRITORI 

La Cua, com ja és costum, ofereix un tast de diferents disciplines artístiques. Així per exemple, aquest any descobrirem el Soundpainting, amb l’espectacle “Improvisacions al Porxo” del Col·lectiu Free’t de Lleida. En teatre, la companyia Teatre Nòmada ens presentarà el seu espectacle “NACHTHEXEN-Les bruixes de la nit” sobres les dones pilot de la segona guerra mundial. Enguany fem una incursió al món del circ de la mà d’una formació del territori: Trapetelando, que presentarà l’espectacle de circ aeri “K-BAR-AIR”. Cametes Teatre ens porta “La capsa de cafè”, un obra sobre les relacions familiars. En l’àmbit musical podrem escoltar les versions desenfadades i gamberres de peces molt conegudes amb el grup Morena i el seu treball “Tradipatxanga”. Sense cap dubte un concert excepcional serà el que anirà a càrrec del Quartet de la Barítona, un pas més enllà en l’univers de la tenora. AnNe, en format íntim, és el projecte que ens arriba amb la veu d’Anna Borrego i Pedro Pardo al piano. Una altra veu, la de la fadista lleidatana Carolina Blàvia ens aproparà a tot un món, el fado. Una programació variada que es completarà amb les actuacions de la DJ Gemma Pons a la terrassa, un espai que consolidem aquest any. 

També com a novetat aquest any, a la Capella de Sant Sebastià, comptarem amb l’exposició d’imatges sobre la Cua d’Estiu que ens mostrarà el fotògraf Ivan Parra

QUATRE ANYS DE VIDA DEL FESTIVAL DE REFERÈNCIA DEL PLA D’URGELL 

El cicle Cua d’Estiu es va estrenar el setembre de 2012 a Fondarella. L’objectiu de Cua d’Estiu és dotar d’una iniciativa cultural que vinculi cultura i patrimoni i que contribueixi a dinamitzar el Pla d’Urgell. 

Promouen el Festival Cua d’Estiu la companyia Teatre de Butxaca i la productora musical La Gata Roja, amb el suport de l’Ajuntament de Fondarella i la Diputació de Lleida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada